tiistai 16. lokakuuta 2012

Canada

Aika työn ja muuton välissä

Lento Canadaan oli 21 päivä syyskuuta. Kuinka kauan sitä olin odottanutkaan! Kaikenkaikkiaan aikaa työpaikkailmoituksen löytämisestä itse lentolipun ostoon meni noin puoli vuotta, huh! Kuinka monta epätoivon hetkeäkin tuli koettua sinä aikana, toistaiseksi voin sanoa, että onneksi maltoin odottaa! Vaikka taloudellisesti koko kesän mittainen loma (työttömyys) ei ollut kannattavaa oli se todellakin mukavaa ja harvinaista aikaa :)
Ja näin jälkeenpäin ajateltuna se valmisti minua todella hyvin henkisesti tähän kaikkeen tulevaan. Olin odottanut tätä niin pitkään, että sopeutuminen oli siksi helpompaa. Niin sen ainakin itse koen.

Reissuun!

Torstaina lähdettiin Jyväskylästä iskän autolla, saattueeseen kuului iskän lisäksi Iina ja Meri, kiitos seurasta ja kyydistä! Kiitos myös Hannalle ja Raulille yösijasta helsingissä ja mukavasta viimeisestä illasta edellä mainituille sekä Sharitille, Laurille ja Hannelle!

Lento kesti välilaskun kanssa 18h25min. ja kyllä se tuntuikin niin pitkältä, mutta onneksi matka sujui ilman mitään ongelmia. Ensimmäinen lentoni ikinä eurooppaa kauemmas. Kun lentokone aamulla 8 aikaan nousi helsinki-vantaan lentoasemalta tuli ensimmäiset kyyneleet...nyt se vihdoin tapahtuu(jos ei siis lasketa niitä kyyneleitä mitä hyvästellessä tuli vuodatettua). Yhtä aikaa haikeaa ja todella jännittävää! Lento oli perillä paikallista aikaa kello 17.30. Passintarkastuksen jälkeen menin suoraan monen muun tapaan jonottamaan maahanmuutto-osastolle, jotta voisin hakea työlupaani. Jono meni sutjakkaasti ja sain luvankin muutamassa minuutissa 150 dollaria vastaan. Nappasin laukut ja lähdin lentoaseman aulaan, jossa pomoni Gerald jo odottikin nimikyltin kanssa :)

Automatka Calgaryn lentokentältä kesti noin tunnin. Olin ollut lähes koko vuorokauden hereillä ja siis ihan poikki kun pääsin vihdoin autoon istumaan. Gerald vaikutti oikein mukavalta, kuten olin jo työhaastattelussakin todennut! Saavuimme Canmoreen joskus ennen yhdeksää ja Debbie olikin ovella vastassa. Hän oli oikein ystävällinen ja kyseli vointiani. Olin niin väsynyt matkaamisesta, että painuin suihkun kautta nukkumaan.

Ensimmäiset päivät

Heräsin yllättävän pirteänä lauantaina aamu yhdeksältä, nukuttuani noin 12 tuntia. Valmistauduin ja sitten lähdimme Geraldin kanssa naapurikaupunkiin Banff:n aamupalalle. Hän halusi esitellä toisen kahvilansa, jonka jälkeen palasimme takaisin Canmoreen ja kävimme tutustumassa tulevaan työpaikkaani Canmoren Tim Horton's:n. Hyvä ensivaikutelma, lieventää jännitystä! Vaikka totta puhuen en jännittänyt kovinkaan, mikä on aika hassua miettien kuinka suuresta elämänmuutoksesta on kyse, mutta toisaalta liittyen taas siihen pitkään odotukseen, joka antoi aikaa totutella ajatukseen.

Seuraavat päivät saisin olla ja tutustua ympäristöön, tiistaina alkoivat vasta työt. Viikonloppu meni leffoja ja tv:tä katsellessa sekä ulkoillessa. Ruokakaupassa tuli käytyä myös ja siellä se todellinen järkytys sitten tuli, MITEN KALLISTA RUOKAA! Yhtä kallista kuin suomessa, jotkin tuotteet jopa kalliimpia! Mitä? Eikö täällä pitänyt olla edullista? Elintarvikkeet ja päivittäistavaratuotteet ovat siis samaa hintaluokkaa kuin suomessa ja kappaleittain ostettuna se tuntuu vieläkin kalliimmalta, koska niinkuin tiedätte kaikki on Amerikassa suurempaa, niin ovat myös pakkausten koot!  Niin ja sitten vielä sen hinnan päälle mikä näkyy hyllyn reunassa lisätään arvonlisävero joka on korkeintaan 5%.

Ulkoilin Walsh:n perheen koirien kanssa ja tutustuin lähimaastoon. Pysyttelin oman turvallisuusteni vuoksi kaupungin kävelyteillä, ilman minkäänlaista kokemusta en uskaltautunut metsään karhujen ja muiden villieläimien joukkoon.

Arki alkaa

Ensimmäisenä maanantaina piti hankkia sosiaalinumero, joka oikeuttaa sosiaaliturvaan ja joka on välttämätön työssäkäyvälle. Jokaisella on oltava se ja se toimii sairasvakuutuksena. Sosiaalinumerolla lääkärikäynnit ja hammaslääkäri ovat ilmaisia, ei hassumpaa. Tosin sairasvakuutus maksetaan verojen yhteydessä. Sitten selvisivät asuntoasiatkin, Gerald oli löytänyt minulle vuokrahuoneen yhden tuttunsa vuokraamasta talosta. Minulle ei tiettävästi ollut mitään käsitystä saatavuudesta/hintatasosta, joten luotin paikalliseen tietämykseen ehdottomasti enemmän. Enempiä miettimättä otin huoneen vuokralle lokakuusta alkaen. Huone kustantaa 800dollaria kuukaudessa (helvetisti) eli tänä päivänä noin 622€. Vietin siis vielä sen 9 päivää Walsh:lla ja töiden lomassa arki sujui samaan malliin, ulkoilua, tv:tä ja leffoja. Debbien kanssa katsottiin voice of U.S.A ja talent U.S.A:ta.

Kävimme lokakuun ensimmäisenä päivänä patikoimassa vuorilla, jotka sijaitsevat Banff:n luonnonpuistossa noin tunnin ajomatkan päässä Canmoresta länteen. Matkassa olivat Gerald, Debbie, Rino ja Yuna. Jälkimmäiset kaksi ovat japanilaisia tyttöjä, jotka työskentelevät Gerald:n Banffissa sijaitsevassa kahvilassa. Patikointi ei ollut fyysisesti kovin raskas tai vaatinut kokemusta, mutta hyvin korvaa päivän urheilusuorituksen. Maisemat olivat mielettömän kauniit ja vesi vuoristossa on aivan kirkasta, korkealta katsottuna kuin turkoosia merivettä.

Tim Horton's, minun työpaikkani

Työt alkoivat tosi mukavasti! Kielen kanssa ei ollut ongelmia, eikä oikeastaan tähän päivään mennessä ole ollut. Ymmärrän erittäin hyvin, puhuminen ei ole niin nopeaa vielä ja välillä täytyy oikein miettiä kuinka sanoa mitäkin. Töissä on noin 30 tyyppiä töissä, mikä on paljon paikan kokoon nähden, mutta kumma kyllä töitä riittää meille kaikille. Ja tietenkin se, että kahvila on 24/7 auki vaikuttaa asiaan. Minun työvuorot ovat olleet 8.00-16.30. Ja tulevat todennäköisesti jatkossa olemaankin, mutta se on vain hyvä! Tykkään kun aamut ovat vilkkaampia ja se, että pääsee hyvissä ajoin töistä on mukavaa. Odotan kovasti, että pääsee kaikista töistä jyvälle, jotta saa riittävää vaihtelua työhön.

Pikkuhiljaa nyt kuukauden päivät kohta työskennelleenä alkaa tutustua myös paremmin työkavereihin, mukavia ihmisiä. Yli puolet työkavereista on ulkomaalaisia ja heistä valtaosa on aasialaisia ja heistä taas valtaosa filippiineiltä. On myös Chilestä, saksasta, ranskasta ja englannista. Jos haluaa tutustua työpaikkaani paremmin niin se onnistuu osoitteessa http://www.timhortons.com/ca/en/index.html

Canmore

Minun tämänhetkinen kotikaupunkini, 12000 asukkaan idylli. Suurten vuorten välissä sijaitseva jokien halkoma kaupunki. Luonto on karun kaunista. Täällä todellakin voi tavata karhuja, hirviä, peuroja, susia, kojootteja, erilaisia lintuja sekä hiukan harvinaisemmin tavattavia puumia. Kaupunkialueella ainoat eläimet joita yleensä tapaa ovat villikanit ja niitä on paljon! Koirissa on kyllä pitelemistä!

Hintatasoltaan Canmore on hiukan korkeampi kuin suuret kaupungit. Palveluiden monipuolisuuden takaamiseksi tuotteiden hinnat joudutaan pitämään korkeampina, koska myynnit eivät ole suuria on kate saatava toisella tapaa. Pieneen kaupunkiin mahtuu paljon, on kirjasto, koulut, lukio, rautakauppa, ruokakauppoja, alkoholimyymälöitä, kauneushoitoloita/kampaamoja, kuntosaleja, ravintoloita (jopa yli 50) sekä hotelleja. Turismi on vilkkaimmillaan kesäaikana. Talvella on myös talviurheilun ystäviä. Paljon on vielä kokematta ja näkemättä tätä pientä, mutta vilkkaan tuntuista kaupunkia. Jatkossa on lisää tarinoita kerrottavana. Lisää faktaa saapi lukea esim. osoitteista  http://www.canmorealberta.com/ tai http://en.wikipedia.org/wiki/Canmore,_Alberta

Tähän hetkeen on tultu..

Arki alkaa pikkuhiljaa vasta muotoutumaan ja sitä myöten osaa kertoa tuntemuksiaan ja fiiliksiään "uudesta elämästä". Ja taas on muutosta luvassa kun muutan kuun vaihteessa uuteen huoneeseen, omakotitaloon jossa asuu työpaikalta tuttu aviopari. Näin asioiden realisoituessa tuli huomattua, että tuo vuokra on turhan tyyris minun palkkapussille. Seuraava koti on toivottavasti se missä Sirin ja Salman kanssa sitten viihdyn pidempään. Hinta tippuu rapiat 200dollaria kuukaudelta. Tämä raha tulee olemaan tarpeen, jotta voin hoitaa laskut myös suomen päässä sekä elättää minun pikku "perheeni" elon täällä.

Odottovan aika on pitkä ja se tuntuu vielä erityisen vaikealta, koska ennen en koskaan ole ollut näin pitkään ilman tämän ihmisen parhaita kavereita eli Siriä ja Salmaa. Jos voi mainita kaksi asiaa mitä tällä hetkellä ikävöi kaikkein eniten (tässä vaiheessa oikeastaan ollenkaan)! Ja suuri kiitos Heidille kun suostuit hoitamaan muruja väliaikaisesti ja kiitos niistä kuvista joita jaat minulle helpottaaksesi minun ikävää<3 Tietenkin sitä antaa helpommin itsensä tuntea kovaa ikävää, koska tiedän sen helpottavan kohta kun saan koirat tänne.Koti-suomea sen sijaan tai ihmisiä (niistä puhumattakaan) ei halua antaa itsensä ikävöidä liikaa, että se ei vaikuta onnellisuuteen täällä. Jos liikaa kaipaa jonnekin tai ikävöi ei pysty elämään täysin rinnoin.

Ja jos kiitoksia aletaan jakamaan niitä riittää jaettavaksi loputtomiin ja kaikille...perhe ja lähisukulaiset ovat olleet isona tukena ja kovana tsemppinä viime kuukausien ajan sekä ennen lähtöä, että kaikinpuolin kanadaan muuton jälkeen. Varsinkin tuesta ja avusta jota olen saanut Sirin kovan eroahdistuksen aiheuttamien ongelmien vuoksi. Ja se sen taakan ja stressin jakamisesta, jonka kuokkalan asunnon vesivahinko on aiheuttanut. Isoin kiitos äiti ja iskä! Tietenkin iso kiitos muillekin läheisille sekä ystäville<3 Niin se elämä vaan löytää uuden suunnan aina jokaisesta kolhusta! Nyt elän innolla vaan uutta elämää täällä ja toivon ennenkaikkea, että viihtyisin niinkuin tähän asti olen viihtynyt. Täytyy hetki taas mennä eteenpäin, jotta on uusia kokemuksia kerrottavana :)

Blogin sain vihdoin alkuun...olinhan niin muutamille jo luvannut, tosin idea oli oma. Tänään siis eletään tiistaita (16.10) ja kello lähenee yhdeksää illalla. Täytyy tältä erää lopetella, jotta pääsen katsomaan vuokraamaani elokuvaa! Täältä saa vuokrattua elokuvia ruokakaupan aulassa olevasta automaatista 1,5dollarin hintaan, halpojakin juttuja täältä löytyy! Niin ja aamulla vähän yli kuus herättää kello, parempi saada itsensä ajoissa nukkumaan ;)

Heippa taas! Palataan hetkeksi vielä ajassa taaksepäin :)

Tänään eletään keskiviikko iltaa ja kello on vähän yli kahdeksan. Tulin juuri äsken juoksulenkiltä ja suihkun jälkeen istun nyt läppäri sylissä sängyllä. Soitin tänään tulevalle vuokraisännälle ja sovimme, että käyn katsastamassa huoneen perjantaina töiden jälkeen! Tänään oli töissä vähän hiljaisempaa..on nyt virallisesti turistikausi ohi ja talvea kohden aina rauhoittuu koko kaupunki. No siinä tämänpäivän kuulumiset :)

Mitä menneeseen tulee, täytyy kertoa muutama juttu! Viime lauantaina töissä sattui pieni haaveri, nimittäin kahvipannu meni rikki ja juuri keitetty täysi pannullinen kahvia lensi suoraan minun jaloille. Aluksi ei tuntunut pahalle, mutta vähitellen tuntui varpaissa poltetta..auts! Haluan havainnollistaa tapahtunutta valokuvalla, ei heikkohermoisille :D

Tämä on siis viime lauantailta:

Nyt vammat ovat jo paranemaan päin, eikä kenkä hierrä enää yhtään niin paljoa!

On tullut menneinä viikkoina katseltua leffoja joista muutaman haluan mainita. Kaksi elokuvaa erottuivat edukseen joukosta. Ekana "The big year", ketoi lintubongareiden elämästä, oikein hyvä draama, tykkäsin kovasti. Ehkä tälle joukolle astetta vakavammissa rooleissa Jack Black, Owen Wilson ja Steve Martin. Suosittelen lämpimästi! Toinen elokuva josta pidin oli "The help",suomennettu "Piiat". Kestosuosikki Emma Stone näyttelee koskettavassa draamassa joka sijoittuu 60-luvulle.

Tältä illalta saa kirjoitukset jo riittää ja aion jatkaa kirjan parissa (kiitos äitille niistä pokkareista:). Näin urheilun jälkeen täytyi taas turvautua siihen tuttuun palautusjuomaan ;) Tsau!


Töiden lisäksi pakko hankkia muutakin elämää!

Morjensta pöytään! Viikonloppu meni kivoissa merkeissä, tuli ulkoiltua ensimmäistä kertaa vähän ;) Canmoren yöelämä on kuin pienellä paikkakunnalla suomessa, hyvin toisluokkaista :D Sellaisesta metropolista kuin Jyväskylästä lähteneenä on tottunut tiettyyn tasokkuuteen! Heh! Noh, kaikki vain on erilaista ja "vähän" pienempää tällä kylällä. Ilmeisesti 2 mainitsemisen arvoista paikkaa täältä löytyy ja molemmissa on tarjolla live-musiikkia ja muuta pubimaista :) Kävin lauantai-iltana yhden työkaverin kanssa muutamilla ja oli meno kuin Saarijärven paikallisessa! Nuoria kylläkin oli paljon liikenteessä ja kyllä niitä on tässäkin kaupungissa!

Muuttoa (ja seuraavaa palkkapäivää) odotellessa pohdiskelen vaihtoehtoja mistä hankkisin kodintarpeita, kuten vuodevaatteita ja pyyhkeitä. Mieli tekisi lähteä Calgaryyn ja samalla reissulla ikealle, mutta millä? Ja kannattaako sen vuoksi vuokrata autoa ja uskaltaako lähteä yksin!!!! Täytyy vielä töissä kysellä onko kukaan koskaan menossa sinne suuntaan..

Arjen tasaantuessa alkaa olla vapaa-aika toisinaan tylsää ja kun ei ole edes sitä tv:tä! Onneksi olkoon minulle, että seuraavassa kodissa on sellainen! Ja arvatenkin elämä ei ole samanlaista, koska koiratkaan ei tule vielä noin 5 kuukauteen ;( Suunnitelmat muuttuu ja siihen täytyy sopeutua..ei passaa vaipua masennukseen. "Tarjous" saatiin vihdoin rahtikuljetuksesta koirille, joka oli sen pyöreät 2500€. Joo ei näillä hinnoilla!! Täytyy nyt siis odotella kevääseen kunnes vanhemmat tulevat kyläilemään ja tuovat koirat matkassa. No otetaan tämä vastaan eräänlaisena henkisenkasvun paikkana "kun asiat menevät juuri niinkun niiden ei pitäisi niin opi elämään sen kanssa".

Leffoja on taas tuijoteltu kun dvd:t on kaikki katsottu. Täytyykin käydä tässä viikolla pyörähtämässä kirjastossa lainaamassa jotain ohjelmia/tv-sarjoja, yksinäisen ihmisen paras(korvike)ystävä voi olla myös tv :) Kannattaa katsoa myös tälläiset elokuvat kuin "Moonrise Kingdom", "21 Jumpstreet" ja "The best Marigold hotel". Kaikki lukeutuu komedia genreen ja on kovin erilaisia kaikki, mutta viihdyttäviä. Niin ja mitä tulee sitten luksusluokan vapaa-ajan viettoon niin helmikuussa on jotain odotettavaa! Ostin nimittäin MUSE:n keikalle Calgary areenalle. Jee!!!

Ensi kuussa alkaa sitten kuntosalilla käyminen. Täytyy vain odottaa seuraavaa palkkaa, jotta saan vuoden jäsenyyden maksettua. Kuulin, että se on jossakin 150 dollarin hujakoilla, että suorastaan edullista! Tosin siellä ei ole mitään ohjattua ryhmäliikuntaa, joten sen on syytä ollakin edullista. Ensi keväänä aion hankkia kahvakuulat jne. niin pääsee taas puistoon urheilemaan itsenäisesti. Tietenkin aion patistella työkavereita (ja silloin jo toivottavasti muitakin kavereita) mukaan.

Vapaapäivä!

Maanantai 22. päivä lokakuuta. Canmoreen näyttäisi talvi tulevan hyvissä ajoin! Lunta tullut jo toisen kerran tänä syksynä, ekalla kerralla sitä tuli vain vähän ja se sulikin vuorokaudessa. Toistamiseen kun lunta tuli, sitä tulikin ihan kivasti, mutta ei tätä ihan talveksikaan voi vielä kutsua :)


Tänään lenkki sai taittua ihan kävellen ja huomenna työviikon alun myötä saa olla taas enemmän energiaa juoksuharjoituksille! Olen jo kovasti suunnitellut juosta itsenäisesti puolimaratonin ensi keväänä ja nyt kun se on sanottu se on tehtävä! Apua! Puhuin asiasta töissä niin yksi työkaverini kysyi pääsisikö hän mukaan ja sehän on enemmän kuin mukavaa saada lenkkikaveri! Täytyy vaan raahata Aileen mukaan juoksuharjotuksiin, että päästään molemmat sitten tavoitteeseen :)

Lenkillä tutustuin lähimetsen asukkeihin, ja tämä kaveri näytti siltä kuvan ottohetkellä, että se tulee syliin! Rehellisesti sanottuna jännitti aika paljon, että se tulee ja puree :D


Kun alkaa kirjoittamisen inspiraatio illan hämärtyessä hiipumaan annetaan kuvien kertoa tarinaa! Tässä muutamamia kuvia viime päiviltä:

  Aamunkoi

Tuttu lenkkipolku

 Silminkantamattomiin ratakiskoja

Lenkillä

Jälleen uusi työviikko pyörähti käyntiin

Tänään (tiistai 23.10) töissä näin pitkästä aikaa Walshin herrasväkeä ja sovimme Debbien kanssa, että menemme leffaan torstaina, kuinka mukavaa! Canmoresta ei löydy leffateatteria, joten matkaamme naapurikaupunkiin Banff:n. On siinä kyllä mukavia ihmisiä, he lupasivat myös ilmoittaa koska ovat menossa Calgaryyn, että minäkin pääsisin mukaan :)Tänään myös tapasin varsinaisesti ensimmäistä kertaa tulevista kämppiksistäni Kellyn ja ehdimme jutella ja tehdä ensituttavuutta ennen minun muuttoani. Niin hän kuin hänen miehensä Niel vaikuttavat mukavilta, kuten se yksi kolmaskin kämppis kenet luulen nähneeni töissä, mutta en ole työskennellyt hänen kanssaan, joten en yhsdistä nimiä kasvoihin...siis jos hän nyt on kyseinen henkilö :D

Tänään jaksoin puoliksi itseni pakottamana taas juoksulenkille. Muutama pakkasaste ei menoa haittaa, eikä lumi ole juuri teitä liukastuttanut, mutta ilmojen kylmetessä täytyy juokeminen siirtää juoksumatolle! Tässä kohtapuoleen valmistaudun lähtemään kahden työkaverini kanssa oluelle. On todella ystävällistä kutsua minutkin mukaan vaikka ovatkin tottuneet käymään poikien kesken :) Meitä kuitenkin yhdistää se, että olemme tulleet kaikki kolme kaukaa kotoa ( he saksasta ja englannista). Toinen heistä sanoi tuovansa myös tyttöystävänsä mukaan, koska minun on kuulemma tavattava hänet :)

Niin ja sitten vielä viimeisin kuva noista palovammoista, jotka ovat jo rupeutuneet ja sanon vielä kertaalleen: näyttää pahalta, mutta eivät ole olleet kipeät!!


Palaan taas asiaan parempien tarinoiden kanssa loppuviikosta, moikkamoi!
  

HAPPY HALLOWEEN

Heippa taas! Nyt pääsi vierähtämään vähän pidempi aika kun ehdin taas päivittämään blogia. Kaikenlaistahan tässä on ehtinyt tapahtumaan. Kamppeet sain muutettua maanantaina iltapäivällä, niin minullahan oli yksi iso matkalaukku ja yksi pienempi sekä reppu :D Ei ole vielä koskaan muuttaminen ollut näin helppoa!! Maanantai päivä alkoi kuitenkin sillä, että kävimme työkaverini kanssa ( hänen autollaan ) Ikealla ostoksilla. Tarvitsin kaikki vuodevaatteet, tyynyt, peitot jne. sekä lukuvalon. Ja niinkuin tiedetään on Ikea myös täällä halpa ;) Ja oli ihan mukava käydä vähän muuallakin, lähin Ikea siis sijaitsee ihan Calgaryn tuntumassa. Kun siltä reissulta kotiuduttiin sain samalla keikalla tosiaan kaikki tavarat tänne uuteen taloon.

Tämä on aika vaatimaton omakotitalo hiukan kauempana keskustasta kuin edellinen, mutta kyllä tuo laatu ja sijainti maksoi vähän liikaa! Tämä nykyinen huone kustantaa 450dollaria kuukaudelta, ei paha! Mutta on asukkeja yläkerrassa sekä samassa kerroksessa minun kanssani, joten vähän enemmän myös niitä elämisen ääniä, onneksi en ole kovin herkkäuninen. Ainoa mikä sai ainakin eilen vielä puolen yön aikaan pyörimään sängyssä oli tuo meidän kuivausrummun pärinä, voi luoja! Kävin juurikin taas säätämässä sitä ( 3 kerran ) kun se ei kuivaa pyykkejä, rikki koko paska :( Tässä jo pidempään asuneet työkaverini ovat kuulemma valittaneet useaan kertaan vuokranantajalle, että kuivausrumpu pitäisi korjata, mutta eipä ole mitään vielä tapahtunut. Aion käydä tapaamassa häntä heti kun palaa lomaltaan ja vaatimassa, että asialle tehdään jotain. 


Muutama kuva huoneesta

Tv:tä en ole itseasiassa vielä kertaakaan edes avannut, olen jo niin tottunut olemaan ilman ja olen yleensä iltaisin niin väsynyt, että on mukava loikoilla omassa huoneessa kaikessa rauhassa ja vaikka lukea kirjaa. Perjantai-iltana tulisi The voice of, että ehkä silloin on pakko katsoa ekan kerran ;) Muuttoa ennen ja muuton jälkeen on arki ja työt sujuneet samaan malliin. Työkaverit ovat käyneet tutummaksi ja heistä on tulossa kavereita :) Olen myös sopinut ensi tiistaille baari-illan kahden banff:ssa asuvan tytön kanssa ( joista olen maininnut aiemminkin ), pääsee siis näkemään naapuri kaupungin yöelämää! Niitäkin kokemuksia sitten tuonnempana. 

Tänään on viimeinen lokakuuta ja se tarkoittaa Kanadassa, että on halloween! Trick or treat! Muutamia pikkuihmisiä näkyi pelottavissa asuissa tuolla kaduilla kun olin lenkillä. Aikuiset ( ainakin useat ) pitävät Halloween juhlat sitten viikonloppuna. Minulle tämä on kuitenkin vain yksi arki-ilta, koska on noustava aamulla aikaisin töihin. Lumetkin on täältä lähes kadonneet, koska ilma on päivä aikaan melko lämmin ja lunta ei ole satanut lisää juurikaan sen viimekertaisen jälkeen. Talvea saamme siis vielä odotella. 

Nyt täytyy taas laittaa kone hetkeksi pois ja oikoa lihaksia. Ensi viikolla sitten viimeistään taas palailen uutisteni kanssa, heissan! :)













 




3 kommenttia:

  1. Kiitos, olipa kiva taas lueskella että siellä menee hyvin <3 Tosi mukavaa että kavereita alkaa tulemaan, saa muutakin puuhaa kuin tv:n katselu =) Ei muuta kuin lisää tekstiä vapaapäivisin =)
    Äiti

    VastaaPoista
  2. Hienoa että elämä alkaa pikkuhiljaa soljumaan. Toivottavasti uusi asuntosi on mukava ja rupeat niinsanoakseni "kotiutumaan"

    Terkuin Mummo

    VastaaPoista
  3. Mukavia uutisia :D Niin se elämä asettuu mallilleen, kun saavuttanut jotain mistä on pitkään haaveillut! On hienoa kuulla, että siellä on päästy yöelämää katselemaan. Mikä oikeastaan voisi olla parempi kohtaamispaikka uusille tuttavuuksille ja sitä kautta mahdoliselle ystävyydelle .... Onhan se mukavampaa tavata ihmisiä muuallakin, kuin töissä. Kuulostaa hyvälle, jatka samaan malliin ;D Tuo maratooni kuulostaa hurjalle :D

    VastaaPoista