keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Dear (canadian) Diary

Keskiviikko 8.11

Hei taas toverit! Tänään eletään keskiviikkoa ja minun viikon vapaapäivääni. Eilen täällä satoi iltapäivästä alkaen myöhään yöhön ja tuntui kuin olisi takasin suomessa..synkkä syysilta ja vettä tuli kuin aisaa. Illan piristyksenä minä lähdin tapaamaan ystäviäni Banff:n. Olen ihastunut siihen kaupunkiin!! Se on asukasmäärältään pienempi ( n.7000-8000 asukasta ), mutta vähintään yhtä vilkas. Jokatapauksessa lähdin kotoa kahdeksan jälkeen ja sain työkaveriltani kyydin. Lähdimme ulos, neljä tyttöä japanista ja minä. Pakko myöntää, että en muista niiden kahden tytön nimeä ( tapasin heidät ekaa kertaa ). Mutta ihania ihmisiä, oikein ystävällisiä ja tosi iloisia, kai kaikki japanilaiset ovat? Sellaisen vaikutelman heistä saa. Ja kyllä muuten tykkäävät juoda ja juhlia:D Meillä oli oikein hauskaa! Kaupungista löytyy paljon baareja ja useampikin yökerho. Oli kylläkin vähän hiljaisempaa, koska oli tiistai-ilta, mutta ensi keralla kun lähden banff:n juhlimaan teen sen viikonloppuna. Ja tytöt tulevat seuraavan kerran tänne Canmoreen juhlimaan. Taksimatka kustansi 40 dollaria takaisin, joten jos yksin menee on se aika hinnakas. Tänään nukutti aamulla pitkään, mutta ei ollut onneksi krapulaa! Harmi kun ei ole kunnon kameraa niin ei tullut otettua valokuvia :/ mutta ensi keralla lupaan ottaa niitä ja julkaista blogissa :D

Kävimme maanantai-iltana kolmen työkaverini kanssa syömässä ulkona. Se oli aika uusi brasilialainen ravintola, tosi siisti ja kiva paikka. Lihansyöjien unelma. Siellä haettiin kaikki lisukkeet salaatit, riisit, pataruoat ja leivät noutopöydästä ja sitten lihaa tuotiin pöytään vartaassa jatkuvalla syötöllä, että sai valita mitä ottaa ja syödä niin paljon kuin haluaa 37 dollarin hintaan. Liha vaihtoehtoja oli varmaan 50 erilaista, sinne pitää ehdottomasti mennä sitten kun äiti ja iskä tulee tänne!!! Palvelu oli tosi ystävällistä ja tuttavallista, mutta oli todella outoa kun tarjoilija suuttui lopuksi meille, koska emme antaneen hänen mielestää tarpeeksi tippiä...se oli todella omituinen tilanne ja hän käyttäytyi todella tylysti. Täällä on yleistä antaa tippiä noin 15% laskun summasta, mutta se ei ole pakollista ja ei todellakaan oikeuta tuollaiseen käytökseen asiakkaiden edessä!! Olin järkyttynyt! Noh ainakin tietää missä paikoissa tippiä on "välttämätön" antaa juuri se 15% tai hänen mukaan mielellään jopa enemmän. Me emme töissä edes saa ottaa tippiä vastaan vaan se on annettava hyväntekeväisyyteen. Jokatauksessa tarjoilijasta huolimatta ruoka oli hyvää ja paikka mukava ( vaikka söin vain kasvisruokia noutopöydästä )

Pakko hankkia se paikallinen liittymä! Olen viimeistään maanantaina menossa sen hankkimaan vihdoin ja viimein, niin saa tavoitettua kaverit maksamatta siitä omaisuuksia. Ja olen siitä oikein iloinen, että olen saanut muutamia oikein mukavia kavereita ja päässyt "sisään" työporukkaan!!! Ainoa mikä kalvaa välillä sisintä on kova ikävä Siriä ja Salmaa :'( Se on vaan katsottava tulevaisuuteen ja odotettava, että se kevät tulisi pian! Ja totuus on se, että johtuen vesivahingosta olen joutunut lähettämään kaikki "ylimääräiset" rahat suomeen, jotta saan laskut hoidettua niin ei tuota rahaakaan olisi tällähetkellä edes maksaa koirien lentoja... Odottelen parhaillani vakuutuksesta korvauksia menetetystä vuokrasta. Onneksi minulla on ihana perhe, sukulaiset ja ystävät ketkä voivat hoitaa koiriani. Ja kiitos Merille kun hankki ne upeat uudet valjaat salmalle :) Kyllä sopii upeat valjaat minun ihanalle murulle!!!<3

Perjantaina on taas palkkapäivä ja pitää lähettää rahaa suomeen. Ja yrittää saada sitä vähän säästettyäkin! Ruoka vaan on niin pirun kallista täällä!!!!!! Olen kuitenkin jo sopinut yhden työkaverini Kalenan kanssa, että teemme päiväreissun Calgaryyn, jeee! Muutaman viikon päästä lauantaina tai sunnuntaina. Kalena on oikein mukava tyttö, hän on alkuperäiskansaa eli ns. intiaanikansaa. Tosin täällä ei saa käyttää intiaani sanaa se on rasistinen, heitä voi kutsua native henkilöiksi. Tämän sain tietää toiselta työkaverilta ennenkuin menin möläyttelemään mitään typerää :D Hän asuu mitä ilmeisemmin intiaanireservaatissa perheensä kanssa. Hän on samanikäinen ja tulemme juttuun tosi hyvin! Hassua on se, että hänen siskonsa ja serkkunsakin ovat töissä meillä. Mukavia ihmisiä kaikki :) Anyway aion käydä shoppailemassa ruokatarpeitakin varastoon walmartissa, siellä on sata kertaa halvempaa! Niinkuin Calgaryssa noin yleensä. Odotan tuota reissua innolla!

Tässä istuskelen olohuoneessa ja katselen samalla telkkua, kohta alkaa himym!!! Ihanaa! Mutta on pakko laittaa kone kiinni ennenkuin loppuu akku ja laittaa jotain syötävää. Palan taas asiaan kun on jotain mistä kirjoittaa! Arki jatkukoon huomenna, terkkuja!1 kommentti: