tiistai 4. joulukuuta 2012

Minut sai tosiaan pohtimaan..jälleen

Tätä päivää

Luin eilen yhden facebook-kaverini  jakaman linkin kautta artikkelin sivustolta Oikeutta Eläimille.  Halukkaat  voivat käydä lukemassa osoitteessa, http://www.oikeuttaelaimille.net/www2/lang-fi/tietoa/pohdintaa/elaeinten-oikeudet. Tässä tekstissä ei ollut niinkään uuttaa tietoa minulle, mutta jälleen se sai ajatukset heräämään ja muistutti kuinka tärkeitä minun omat valinnat ovat. En halunnut jakaa linkkiä facebookissa, jotta ihmiset voisivat otsikon perusteella lokeroida minut. En ole aktivisti enkä hippi.

Ihmisen syötävä elääkseen, ei elettävät syödäkseen. Nykypäivänä ihminen syö enemmän kuin tarvitsee elääkseen. Ja minulla on monta ystävää ketkä eivät halua minun kertovan mitä tuossa kyseisessäkin tekstissä sanotaan esim. kanojen kasvatuksesta...ettei mene ruokahalut. En yritä olla kasvissyönnin puolestapuhuja, mutta sillä on todella suuri merkitys miten se liha on tuotettu ja kuinka usein sitä syö. Meilläkin on suomen metsät riistaa ja järvet kalaa pullollaan. Eikä kyse ole edes niin yksinkertaisesta asiasta kuin sympatia eläimiä kohtaan vaan se "suurempi paha", ympäristövaikutukset. Niistä ei voida tunteiden perusteella olla eri mieltä, koska ne ovat tutkittuja. Omien ruokatottumusten tyydyttäminen on tärkeämpää kuin se, että vaalisimme luontoa ja jättäisimme perinnöksi tuleville sukupolville muutakin kuin loppuun kulutetun maapallon, heidän voidaan antaa siis kaiketi hukkua meidän paskaan. Mitä väliä sillä on? Ketä kiinnostaa? Ei minun kokemuksen mukaan juuri ketään..

Yritän aina antaa ihmisten ( joskus se on vaikeaa :D ) kertoa omat mielipiteensä ja perustella ne. Ja yritän ymmärtää miksi joku toinen ajattelee niin erilailla ja omasta mielestä järjettömällä tavalla. Mutta yhtä asiaa ei pysty kukaan väittämään epätodeksi; ihmiset ovat itsekkäitä. Kaikki haluavat kaikkea, ketään ei kiinnosta kuinka se ruoka on siihen nenän eteen saatu tai miten paljon pahaa se tekee luonnolle. Itsekästä. Piste. 

P.S Huomenna sitten palataan siihen normi blogin kirjoitteluun! Ehkä onkin jo jotain hauskaa kerrottavaa, sillä tänään on ne Pikkujoulut, jihuu :D

Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti